Работа для ВПО: ти потрібен!

Дата: 11.10.2023 10:42
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

У межах всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен» 27 вересня 2023 в Кілійському відділі Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості відбувся «круглий стіл» з роботодавцями Кілійської ОТГ, в якому також прийняли участь начальник  Управління соціального захисту населення Кілійської міської ради Яна Николенко, керуючий Кілійським відділенням ТВБВ «Ощадбанк» Євген Лазарев, голова галузевої ради з питань торгівлі та громадської ради Лариса Шпора, головний спеціаліст УСЗН Ізмаїльської РДА Ольга Шихавцова.

На початку зустрічі начальник Кілійського відділу Тетяна Пишненко зазначила, що працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у громаді – один із пріоритетів роботи служби зайнятості.  Її послугами можуть скористатися всі шукачі роботи, які змінили місце проживання внаслідок російської воєнної агресії. Адаптуватися на сучасному ринку праці та працевлаштуватися допоможе  низка безкоштовних сервісів та послуг, серед яких: підбір роботи, профорієнтаційні послуги, підвищення кваліфікації, навчання новим спеціальностям та професіям, зокрема шляхом отримання ваучера, грантів на створення або розвиток власної справи тощо.

Кар’єрний радник  Олена  Скляренко детально розповіла про порядок отримання ваучеру на навчання, яке проводиться за 123 професіями чи 

спеціальностями; про підтвердження результатів неформального 

професійного навчання. Також, у межах проекту єРобота,   внутрішні переселенці можуть скористатися такими програмами як «Власна справа» та «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей», головною умовою яких є створення нових робочих місць. 

Під час даної зустрічі було акцентовано увагу саме до суб’єктів господарської діяльності, адже, саме вони забезпечують роботою внутрішньо переміщених осіб. Консультант роботодавця Ліна Дерліх розповіла, чому роботодавцям вигідно брати на роботу внутрішніх переселенців, а саме про механізми підтримки роботодавців за працевлаштування ВПО, зокрема:

- компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб. Тривалість виплати – 6 місяців впродовж року за умови збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази (постанова КМУ від 08 вересня 2015 року № 696).

- компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Сума компенсація – 6700 грн щомісяця, тривалість – 2 місяці (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331).

Зустріч пройшла у невимушеній обстановці, як розмова партнерів і друзів. А інформаційна кампанія щодо доведення до населення та роботодавців про активні програми зайнятості триватиме. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь