Вживання тютюнових виробів шкідливо впливає на здоров’я людини!

Дата: 08.11.2023 11:56
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Тютюнопаління спричиняє кожний п'ятий випадок смерті осіб віком старше 35 років і щороку вбиває понад 8 млн людей по всьому світу: понад 7 із них – це активні курці і майже 1,2 млн – пасивні. Майже половина дітей у світі регулярно вдихає забруднене тютюновим димом повітря в громадських місцях, а 65 000 – помирають щороку від хвороб, пов’язаних із пасивним курінням.

Антитютюнові норми, які набули чинності 11 липня 2022 року, покликані захистити здоров’я українців, а також забезпечити наше право на бездимне середовище.

Заборона куріння у людних місцях – це не про обмеження прав. Навпаки ці норми стають на захист здоров’я, адже пасивне куріння тютюнових виробів та електронних сигарет небезпечне. Тож заборонене будь-яке куріння, вживання та використання тютюнових виробів, кальянів, електронних сигарет і сигарет для нагрівання в приміщеннях усіх форм власності, на території спортивних та дитячих майданчиків, медичних установ, у під’їздах та підземних переходах. У приміщеннях будь-яких кафе, барів та ресторанів заборонено будь-що курити! Так все вірно – кальяни та електронні сигарети, пристрої для куріння теж заборонено. Якщо ж Ваше право на вільне повітря від тютюнового диму порушили, то не бійтесь захищати свої права і додайте плюс до карми: до збереження власного здоров’я та інших громадян та до ефективного виконання законодавства.

Відтак, якщо Ваше право на вільне повітря від тютюнового диму порушили, то повідомте про порушення антитютюнового закону:

▪️до Держпродспоживслужби,

▪️або через сервіс Центру громадського здоров’я.

Кожне ваше звернення допоможе підвищити рівень дотримання бездимного законодавства в Україні. Варто бути уважними, адже щоб звернення належно розглянули, потрібно вказати найменування суб'єкта господарювання, який порушує, і точну адресу закладу. Проте, усю цю інформацію можна знайти на фіскальному чеку або в куточку споживача.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь