«Дні любові до вакцинації»: на Одещині вакцинують від кору дітей, які пропустили планові щеплення

Дата: 16.01.2024 14:11
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

  В навчальних закладах Ізмаїльського району розповідатимуть про важливість вакцинації проти кору. В такий спосіб Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) прагне привернути увагу батьків, вчителів до проблеми поширення захворюваності на кір на Одещині.

 

 Протягом літа-зими 2023 року на Одещині проходила вакцинальна кампанія проти кору в ході якої нам вдалося щепити понад 90% дітей. Та попри це, ще  близько 9000 дітей на Одещині досі  не отримали щеплення від кору. Саме тому ми розпочинаємо проект, спрямований на батьків та освітян, щоб переконати їх у важливості вакцинації від кору ,- розповідає генеральний директор ЦКПХ Анташян Арам.

 

У межах проекту відбудеться ряд просвітницьких зустрічей з учителями та батьками школярів, на яких вони дізнаються про інфекційні захворювання та їх профілактику. Для дітей початкових класів проведуть відкриті уроки «Щеплення — суперсила від хвороб». В ігровій формі діти дізнаються, як саме вакцини вчать організм захищатись від інфекцій.

 

Діятиме проект протягом трьох місяців.

Протягом січня-березня 2024 року в освітніх закладах Ізмаїльського району лікарі мобільних вакцинальних бригад проводитимуть щеплення від кору дітей молодших класів.

 

 Ми прагнемо, щоби люди, які відповідають за дітей - в першу чергу батьки чи опікуни, а також освітяни - мали змогу дізнатися більше про загрози, які несе кір для  кожної невакцинованої дитини. Адже кір - це один із найбільш заразних вірусів у світі, який може абсолютно здорову дитину зробити інвалідом. Тож впродовж 3 місяців ми проводитимемо різні заходи для того, аби маленькі та дорослі одесити були озброєні знаннями, вакциновані, а відтак і захищені від небезпечної хвороби ❞, - підсумовує керівник проєкту Панасюк Тетяна.

 

Разом ми можемо створити безпечне оточення для всіх!

Матеріал підготовлено у рамках проекту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь