НОВА ЕКОНОМІЧНА ПЛАТФОРМА «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ»: ПІДТРИМКА ТА РОЗВИТОК ВІТЧИЗНЯНОГО БІЗНЕСУ

Дата: 08.04.2024 15:53
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

26 січня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про створення Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні». Її мета – забезпечення ефективного діалогу та об’єднання зусиль влади і бізнесу для подолання викликів та наслідків, спричинених збройною агресією РФ проти України, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації і зростання економіки України, заохочення повернення громадян України, які вимушено залишили Батьківщину внаслідок збройної агресії.

26 лютого 2024 року під час форуму «Зроблено в Україні» Президент України Володимир Зеленський оголосив про старт нової економічної платформи «Зроблено в Україні». Це дуже потужний крок з боку держави в плані допомоги бізнесу з виходом на нові закордонні ринки, а також можливість покращення бізнес-клімату в Україні.

Участь у заході взяли Президент України Володимир Зеленський, урядовці, народні депутати, працівники силових структур, представники дипломатичного корпусу, українського бізнесу, голови ОВА, іноземні гості.

Під час виступу Володимир Зеленський зазначив – сьогодні є лише один фронт. І це військовий. Але щоб мати ресурс його підтримувати, мають перемагати українські товари, послуги, експорт. Адже до 40% коштів при купівлі українського повертається назад у бюджет у вигляді податків, а ці гроші йдуть на фінансування різних державних програм, зокрема і потреб армії. Крім того, підтримка українського – це підтримка повернення українців на Батьківщину, бо виробники створюють сотні робочих місць.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, цьогоріч на державні програми підтримки бізнесу передбачено 45 млрд грн.

Всеукраїнська економічна платформа «Зроблено в Україні» діє на базі pulse.gov.ua. «Це майданчик для діалогу держави і бізнесу, завдяки якому влада матиме можливість максимально оперативно реагувати на звернення підприємців і вирішувати проблеми. Представники бізнесу в режимі онлайн зможуть надати оцінку роботі державних структур, рівня послуг, які вони отримують від держави, поскаржитись на недоліки чи проблеми, що у них виникли під час спілкування з органами влади», – сказала Юлія Свириденко.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2024

№ 197 уряд затвердив зображення торговельної марки для товарів, вироблених в Україні – «Зроблено в Україні», ним безкоштовно зможе користуватися бізнес, громадські організації та держустанови.

Логотип розробляли у Міністерстві економіки України. Після його затвердження урядом, міністерство повинно буде забезпечити подання заявки на державну реєстрацію торговельної марки, а також розробити брендбук на основі логотипу.

Державний бренд допоможе виділити товари, вироблені українським виробником, серед подібних товарів в обігу, популяризувати товари українського виробництва та стимулювати внутрішній попит на них, зазначається у пояснювальній записці.

Використання логотипу та брендбуку буде безкоштовним для державних органів, органів місцевого самоврядування, бізнесу, інших установ та організацій незалежно від форми власності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь