Що робити, якщо попри застосування технік ефективності, я все одно відчуваю брак часу?

Дата: 08.05.2024 17:03
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Цілком можливо, що ви потрапили у так звану пастку ефективності. Простіше кажучи, чим більш ефективно ви даєте раду зі справами, тим більше інших справ ви прагнете виконати. А схеми та особисті записники тільки допомагають планувати більше.

Багато людей схильні відчувати тривогу через те, що вони щось не встигають. Але список справ завжди може бути нескінченним. Варто прийняти, що деякі речі поза межами вашого контролю (наприклад, запізнення поїзда), або ж ви не завжди можете працювати з однаковою продуктивністю. 

«Середня тривалість людського життя абсурдно, жахливо, образливо коротка. Але це не привід для безперервного відчаю або для того, щоб жити в тривожній паніці щодо максимального використання часу. Це привід для полегшення. Ви повинні відмовитися від чогось, що завжди було неможливим — від прагнення стати оптимізованою, нескінченно здатною, емоційно непереможною, повністю незалежною людиною, якою ви повинні бути офіційно. Тоді вам доведеться засукати рукави й почати працювати над тим, що справді є можливим», — це цитата із книги «4000 тижнів: Тайм-менеджмент для смертних» Олівера Беркмена. Якщо ви прагнули стати гуру-продуктивності та останнім часом тільки й робили, що намагались оптимізувати час, можливо пора дослухатись до альтернативної точки зору і дещо сповільнитись. 

У додатку до книги «Десять інструментів для осягнення своєї скінченності» автор пропонує кілька ідей щодо життя згідно з «філософією обмежень» — прийнявши усвідомлення про обмежений час, людина може бути цілеспрямованішою у досягненні речей, які мають значення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь