9 травня Україна відзначає День Європи.

Дата: 09.05.2024 12:01
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

     Сьогодні по всьому цивілізованому світі відзначають День Європи і ми разом з ними.

           Президент Володимир Зеленський підписав указ №266/2023, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня. "Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу на відзначення миру та єдності на європейському континенті.»

          Європейська спільнота об'єднана однією метою - визнання принципу верховенства права. Дотримання цього принципу якнайкраще здійснюється, коли людина відчуває себе у безпеці, що має гарантуватися державою. Відтепер Україна стала ще ближчою до сім'ї європейських народів. Ми відзначаємо цей день разом з усією Європою, з усім вільним світом. Бо Україна — невід’ємна частина цього вільного світу. 

          З нагоди відзначення цього свята, в рамках здійснення соціально-виховної роботи з підобліковими Ізмаїльського районного відділу №2 з питань пробації та підвищення рівня у них патріотичного виховання працівниками Кілійської публічної бібліотеки для суб’єктів пробації було організовано та проведено захід під гаслом " Незворотній шлях до Євросоюзу". В ході зустрічі лектор ознайомила присутніх з літературою, представленою на книжковій виставці " Європа - наш спільний дім". 

      Українці – частина великої європейської родини зі спільними цінностями та прагненнями. І зараз Збройні сили України міцно стоять на їх захисті та відстоюють мир, безпеку, свободу й демократію у всій вільній Європі. Відзначення Дня Європи в умовах війни надає нам можливість показати свою вольову силу, незламність та готовність до змін. Це також важливий момент для наших європейських партнерів, які бачать нашу відданість спільним цілям і прагнуть нашої Перемоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь