ВЧИМОСЯ УЖИВАТИСЯ З ВТРАТОЮ

Дата: 16.09.2024 10:26
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

    Упродовж життя ми постійно щось або когось втрачаємо. Втрата — це неминуча частина нашого існування: ми втрачаємо сенси, гроші, роботу, стосунки й навіть близьких. Якщо ж втрата залишає простір для двозначності, пройти подібне випробування буває ще важче. Розповідаємо, що таке невизначена втрата та як проживати ситуації, коли чергуються надія та відчай.

     Невизначена втрата — це особливий вид втрати, яка пов’язана з невизначеністю, оскільки неможливо офіційно підтвердити факт смерті та провести ритуал прощання. Отже, втрату не можна прояснити або завершити. Її характерною ознакою є двозначність. Наприклад, якщо людина зникла безвісти під час бойових дій, найімовірніше, це спричинить невизначену втрату в її близьких. Такий стан супроводжується почуттям великого горя та невідомості.

Невизначена втрата — це унікальна втрата, яка викликає сильні переживання та подекуди протилежні емоції. Оскільки факт втрати не має однозначного трактування, у людини зберігається надія, але також виникають фрустрація та горювання, які не минають.

Під час війни люди неодноразово можуть стикатися з невизначеною втратою. Наприклад, втратою впевненості в безпеці, у стабільному майбутньому чи втратою звичного способу життя. Однак це не завжди буде для них травматичною подією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь