Команда комунікаторів ОТГ Одещини вчилася презентувати успіхи громад

Дата: 21.03.2018 15:09
Кількість переглядів: 951

Представники об’єднаних громад Одеської області під час тренінгу, який організував Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, вивчали принципи співпраці зі ЗМІ, особливості організації прес-конференцій та підготовки прес-релізів.

Захід відбувся 20 березня і став другим у циклі тренінгів, які проводяться ОЦРМС для посадовців об’єднаних громад, які відповідають за роботі зі ЗМІ та комунікацію. Тематика цієї навчальної сесії була визначена самими комунікаторами громад під час онлайн-анкетування потреб громад, яке провів Одеський ЦРМС.

Під час тренінгу його учасники у форматі інтерактивних лекцій ознайомилися із загальними вимогами та рекомендаціями написання прес-релізів, підготовки та проведення прес-конференцій, засвоїли правила тексту від Рудольфа Флеша, а також виконали практичні вправи.

У своїх презентаціях комунікатори розповідали про цікаві особливості своїх громад, намагаючись побудувати свої розповіді лаконічно, з використанням фактів і цифр, а також відшукуючи ті «родзинки», які могли б зацікавити широку аудиторію та зробити громаду впізнаваною. Так, самі учасники з подивом дізналися про успіхи та історію сусідніх громад, а це й унікальні краєзнавчі музеї, мультикультурні традиції, інноваційні методи роботи з молоддю тощо:

«Проживаючи на території громади, ми часто звикаємо до якихось її особливостей, перестаючи вважати їх цікавими або унікальними. Але ваше завдання полягає зокрема і в тому, щоб віднайти таку інформацію, придумати шляхи її презентації, зацікавити нею журналістів, громаду, інвесторів та інших стейкхолдерів», – розповіла радник з питань комунікації Одеського ЦРМС Євгенія Генова.

Зазначимо, що з представників об’єднаних громад уже сформовано команду комунікаторів, які висвітлюють роботу громад на офіційних сайтах (деякі громади вже створили або працюють над розробкою нових сайтів), у соціальних мережах, а також шляхом інформування регіональних – обласних і районних ЗМІ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь